Барселона не успя да победи Елче при гостуването си на стадион „Мартинес Валеро“, но шампионската титла на Испания ще бъде решена на „Камп Ноу“. Барселона изостава на три точки зад лидера Атлетико Мадрид, но може да триумфира с титлата при победа в директния сблъсък срещу „дюшекчиите“.

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ МАЧА - ТУК!

Барса можеше да поведе в 14-та минута, когато Франсеск Фабрегас подаде към Андрес Иниеста, който стреля от воле, но топката срещна напречната греда.

Лионел Меси се опита да изненада вратаря на Елче в 25-та минута, но Ману Ерера успя да демонстрира добър рефлекс и да избие топката в корнер.

Меси отново стреля отдалеч в 30-та минута, но Пелегрин се намеси решаващо и изби топката пред гол линията. Четири минути по-късно удар с глава на Педро Родригес не успя да намери очертанията на вратата на Елче. Лионел Меси продължи да играе много активно и отново стреля опасно в 38-та минута, но Ерера спаси.

В заключителните секунди на първото полувреме удар на Педро Родригес не успя да намери очертанията на вратата.

В началото на второто полувреме Лионел Меси пропусна нова невероятна възможност да се разпише, а ударът му бе отразен от Ману Ерера.

Футболистите на Елче поизравниха играта в средата на второто полувреме и създадоха няколко положения пред вратата на Хосе Пинто.

Каталунците имаха претенции за дузпа в 69-та минута за игра с ръка на Дамиан Суарес в наказателното поле на Елче, но съдията Тейшейра Витиенес не свири такава.

Бившият футболист на Левски Гари Родригес пропусна идеална възможност да попари Барселона в 80-та минута, когато след добра контраатака на Елче бе оставен непокрит сам срещу Пинто, но ударът му бе неточен.

Адриано можеше да донесе победата за Барселона в 84-та минута, но ударът му премина на сантиметри в страни от вратата на Елче.

Барселона е на второ място в 86 точки и е на три зад лидера Атлетико Мадрид, който е с 89. Реал Мадрид остана на трета позиция с 84 точки.