Бившият треньор на Барселона Хосеп Гуардиола разкри на света особености от нелекия характер на засмяната иначе звезда Лионел Меси.

Немският вестник „Билд“ публикува откъси от книгата "Пепе Гуардиола - биография", която видял бял свят на 24 май.

„Меси е необикновен, единствен по рода си футболист. Може само да се надяваме, че той никога няма да скучае и че клубът ще може да му осигури партньори, които да съответстват на неговото равнище. Докато продължава да се чувства добре, може да има увереност, че той няма да подведе“, твърди бившият наставник на Меси.

Но по думите му зад ангелската и невинна външност на Меси се таи хищник с нереализирани амбиции и наред с това едно капризно дете, а децата не могат да крият чувствата си. Гуардиола си спомня как веднъж Меси дошъл на тренировка с чаена лъжичка в устата и не я махнал до края на заниманието. По този начин аржентинецът изразил недоволството си от ранната му смяна на последния мач. В сходни случаи той не разговарял с треньора в продължение на няколко дни.

А когато в Барса се бе появил Ибрахимович, Меси се почувствал силно засегнат, че Златан привличал повече внимание към себе си. С весела усмивка на лицето той заявил на треньора, че или ще играе на позицията на "деветката", или изобщо няма да играе. Според Гуардиола фактът, че Меси бе получил карт-бланш е повлиял на самоувереността му. В резултат това допринесло за конфликта с колегите в нападение и с някои млади футболисти. /БГНЕС