Старши треньорът на Берое Георги Младенов в кариерата си на баскетболист и наставник е бил част и от Лукойл Академик, и от Левски – двата най-силни тима в НБЛ през последните сезони. Плейофите за Младенов и неговия отбор приключиха на четвъртфинал, където старозагорци отстъпиха на Левски. Специалистът, който това лято ще води и националния ни отбор за юноши до 18 години на Европейското първенство, Дивизия А, сподели своите очаквания за един вероятен финал между Левски и Лукойл Академик. Според Младенов, ако двата състава се срещнат в битката за трофея, изходът няма да е никак ясен.

„Ще бъде много сериозен сблъсък. Левски последните години е единственият отбор, който побеждава Лукойл. Тези мачове са непредсказуеми. Повече напрежение ще има в Лукойл,“ заяви той.

„Левски има силата да го направи, и възможности, и потенциал. Левски играе най-добрият баскетбол и в защита, и в нападение този сезон. Но пък Лукойл си е Лукойл – има добри играчи, опит, рутина. Надявам се да гледаме добър финал, и не в три мача, а в пет,“ завърши Жоро Младенов.