Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 в мача реванш от полуфиналите на Купата на Краля и по този начин се класира за финала на турнира. Насред „Камп Ноу“ мадричани дадоха истински урок на своя съперник и съвсем заслужено стигнаха до успеха след голове на Кристиано Роналдо на два пъти - в 13-а минута от дузпа и в 57-а минута и на Рафаел Варан в 63-а минута. Почетното попадение за Барса реализира Жорди Алба в края на мача.

Първата среща между двата отбора на „Сантиаго Бернабеу“ бе завършила при резултат 1:1, което даваше леко предимство на каталунците. „Белия балет“ обаче направи на пух и прах предварителните очаквания и тотално надигра своя съперник. „Белия балет“ показа вдъхновена и концентрирана игра и тотално обезвери Меси и компания като спираше блестящо всеки опит за атака на каталунците, които опитваха типичната си игра с много пасове, но този път те бяха изпълнени с грешки и не се оказаха проблем за стройно организираната отбрана в бяло. В същото време в атака Роналдо, Ди Мария и Йозил бяха страхотни и създадоха много главоболия за Пуйол и Пике, които често не бяха в състояние да спрат съперниците си по друг начин освен с фаулове.

Това бе официален мач номер 224 между двата гранда като след този успех победите за Реал Мадрид са 89, за Барса - 87, а равенствата – 48. За Жозе Моуриньо пък победата бе едва втора на „Камп Ноу“.

И двамата треньора направиха по 7 промени в съставите си в сравнение с мачовете през уикенда. Единствената въпросителна пред Жорди Роура бе, дали да заложи на Давид Вия или на Сеск Фабрегас, а в крайна сметка специалистът се довери на Фабрегас. За Реал пък като централна двойка защитници действаха Рамос и Рафаел Варан, а Пепе остана на пейката. Там бе и Кака, тъй като Жозе Моуриньо бе предпочел вместо него да започне мача с Анхел Ди Мария.

Пред погледа на Сър Алекс Фъргюсън, мачът започна с лек домакински натиск като Меси бе близо до гола още във 2-а минута, когато получи пас от Педро, а ударът му от малък ъгъл мина на сантиметра покрай вратата.

Неговият голям съперник Кристиано Роналдо обаче бе този, който първи вкара на „Камп Ноу“. В 12-а минута Роналдо проби отдясно в наказателното поле и се оказа лице в лице срещу Жерар Пике. Финтовете на португалеца излъгаха бранителя, който закъсня с шпагата си и закачи крака на Роналдо и принуди съдията Ундиано Майенко да отсъди дузпа. Зад топката застана самият португалец, който излъга Пинто и вкара за 1:0.

След попадението, мачът стана много бърз като Реал не позволи на каталунците да поемат инициативата и също създаваха доста главоболия за защитата на Барса, която на няколко пъти грешеше. До края на полувремето головите положения не бяха много, а за сметка на това мачът стана доста груб и играта често бе спирана заради нарушения от страна на двата отбора. Играчи на Барса на два пъти имаха претенции за дузпа, но повторенията показаха, че такава не е имало. Най-опасното положение за домакините бе изстрел от фаул на Меси, минал на сантиметра от гредата, а съдията Майенко си навлече сериозния гняв на Жорди Алба, след като застана на пътя на Лео Меси, който се блъсна в рефера и не успя да продължи опасна атака на своя отбор.

Второто полувреме започна с нов опит за натиск на каталунците, които на няколко пъти стигнаха до наказателното поле на своя съперник, но не знаеха как да завършат атаките си. Продължителна атака завърши с удар на Бускетс, спасен от Диего Лопес, а лош изстрел на Иниеста бе лесно отразен от отбраната на Реал.

В 57-а минута една от поредните безплодни атака на каталунците доведе до нова смъртоносна контра на „белите“, които вкараха своя втори гол в двубоя и на практика убиха интригата в сблъсъка. Меси сбърка пас пред наказателното поле на съперника, откъдето Чаби Алонсо с перфектен далечен пас по въздуха намери Анхел Ди Мария. Аржентинецът надбяга Пуйол, излъга го и стреля, Пинто изби, но за негово нещастие топката попадна в Роналдо, който спокойно си я пое и без проблеми вкара в опразнената врата за 2:0.

Жорди Роура реагира като пусна в игра Давид Вия на мястото на Фабрегас, но и това не промени безпомощното състояние на отбора.

Така се стигна до 67-а минута, в която Рафаел Варан вкара трети гол и направи кошмара на Барса пълен. След центриране от корнер, бранителите на домакините изпуснаха французина, който отскочи мощно над всички и засече топката с глава, тя удари напречната греда, след което попадна във вратата за трети път.

В оставащите минути мачът се доиграваше като Барса все пак стигна до почетен гол в 89-а минута, когато след пас на Иниеста, Жорди Алба вкара за крайното 1:3.

По този начин Реал спечели сблъсъка с общ резултат 4:2 и намери място на финала, където съперник на „белия балет“ ще бъде Атлетико Мадрид или Севиля. В първия мач между двата тима „дюшекчиите“ победиха с 2:1, а реваншът е в сряда. Финалът път ще се играе на 18 май.

 

Барселона – Реал Мадрид 1:3 (0:1)

0:1 Кристиано Роналдо – дузпа 13'

0:2 Кристиано Роналдо 57'

0:3 Рафаел Варан 68'

1:3 Жорди Алба 89'

Барселона (4-3-3): Пинто – Алба, Пуйол, Пике, Дани Алвеш – Бускетс, Шави (73' Тиаго Алкантара), Фабрегас (59' Вия) – Иниеста, Педро (71' Тейо), Меси

Реал Мадрид (4-2-3-1): Диего Лопес – Коентрао, Пепе, Варан, Серхио Рамос, Чаби Алонсо (84' Есиен), Кедира – Кристиано Роналдо, Ди Мария, Йозил (78' Пепе) – Игуаин (71' Кайехон)