Вторият отбор на Барселона започна новия сезон със загуба в луд мач, в който бяха отбелязани общо девет гола. Каталунците отстъпиха с 4:5 от Алмерия в двубой от първия кръг на Сегунда дивисион. Младата надежда на Барселона Жерар Деулофеу изнесе истински спектакъл, като отбеляза хеттрик, а две от попаденията му бяха феноменални. Неговият гений обаче не стигна на каталунците, които в крайна сметка загубиха.

Барселона на бързо поведе с два гола, след като Донгу и Деулофеу бяха точни в 4-та и 11-та минута.

Алмерия успя да изравни резултата след две груби грешки в защитата на Барселона. Точки за гостите бяха Сориано и Чарлес в 13-та и 19-та минута.

В края на първото полувреме каталунците останаха с човек по-малко, след като Планас бе изгонен за втори жълт картон, тъй като съдията прецени, че играчът на Барселона е играл умишлено с ръка в центъра на терена.

През второто полувреме вратарят на Барселона Ойер не бе убедителен, което помогна на Алмерия да стигне до трите точки в срещата. Сориано се разписа в 48-та минута за 2:3.

Първото уникално изпълнение на Деулофеу бе в 57-та минута, когато той изпълни страхотен пряк свободен удар и прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата на Алмерия.

Уйоя в 81-та и Кристиан в 89-та минута подсигуриха победата за Алмерия, правейки резултата 3:5.

В добавеното време на срещата отново изригна невероятният Деулофеу, който директно от корнер прати топката във вратата на Алмерия и по този начин оформи крайния резултата в срещата – 4:5.