Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Чезаре Прандели включи в разширения състав от 32-а футболисти за Европейското първенство в Полша и Украйна и ветерана Антонио ди Натале.

Ди Натале никога не е викан в националния отбор на Италия, откакто негов селекционер е Прандели. Бившият треньор на Фиорентина пое поста през 2010-а година и класира адзурите за Евро 2012.

34-годишният футболист обаче има 23 гола през този сезон, като три попадения е реализирал в последните четири мача и по този начин помогна на скромния състав на Удинезе да се класира за Шампионската лига.

Марио Балотели от новия английски шампион Манчестър Сити, както и Антонио Касано от Милан също са в списъка с нападателите.

Новите имена в селекцията на Италия са Емануеле Джакерини от Ювентус, Матия Дестро, 21-годишен нападател от Сиена, халфът на Аталанта Есекиел Шелото и 19-годишният Марко Верати от Пескара, който играе в Серия В.

Джакерини е един от шестте футболисти от Ювентус в състава, а двама има от Наполи. Тези осем играчи не се включиха в лагера на отбора, тъй като в неделя ще играят един срещу друг във финала за Купата на страната.

Разширеният състав на Италия за Евро 2012:

Вратари: Джанлуиджи Буфон, Морган Де Санктис, Салваторе Сиригу, Емилиано Вивиано

Защитници: Игнасио Абате, Давиде Астори, Федерико Балдзарети, Андреа Бардзали, Салваторе Бокети, Леонардо Бонучи, Джорджио Киелини, Доменико Крисчито, Кристиан Маджо, Анджело Огбона, Андреа Ранокия

Полузащитници: Емануеле Чигарини, Даниеле Де Роси, Алесандро Диаманти, Емануеле Джакерини, Клаудио Маркизио, Рикардо Монтоливо Тиаго Мота, Антонио Ночерино, Андреа Пирло, Есекиел Шелото, Марко Верати

Нападатели: Марио Балотели, Фабио Борини, Антонио Касано, Матиа Дестро, Антонио Ди Натале, Себастиан Джовинко