Дунав 8806 спечели титлата в женското баскетболно първенство, след като спечели финалната серия срещу Нефтохимик с 3-1 победи. В четвъртата среща русенският тим се наложи в Бургас със 67:52, и след като три сезона не успяваше да се пребори за трофея, тази година направи златен дубъл, след като спечели и Купата на България.

Дунав стана шампион и през 2008-ма, а сега Георги Божков и момичетата му бяха много убедителни през целия сезон, и въпреки че дадоха първия мач от финалите в Русе, победиха три пъти поред след това, за да стигнат до трофея.

Звездата на Дунав 8806 Ейдриън Джонсън получи индивидуални награди за Реализатор номер едно на редовния сезон и MVP на финалите, а лидерът на Нефтохимик Катерина Дорогобузова стана MVP на редовния сезон.

В четвъртия, последен мач от серията, Нефтохимик игра без една от основните си състезателки Олга Дубровина, която се контузи. Първото полувреме на този сблъсък бе изключително равностойна, но след почивката Дунав натисна сериозно, позволи на съперника да реализира само шест точки за 10 минути. Тук русенки пречупиха съперника, и успяха да затворят успешно срещата, с което спечелиха и серията и титлата.

За шампионките Ейдриън Джонсън записа 34 точки в този двубой, Виолина Кочева добави 10 точки и девет борби, а Христина Минкова се отчете с осем точки и 11 борби. За Нефтохимик Ана Соколан вкара 16 точки, а Габриела Костова вкара 10.