Българският нападател Валери Божинов премина в Лече за следващите шест месеца, научи Гонг. Спортинг и италианският клуб си стиснаха ръцете и договорът е формалност. Остава само Валери да подпише личният си контракт с „джалоросите”, но това е нещо, което практически е съгласувано от двете страни. Валери пътува днес за Милано, където ще подпише, и после се отправя към Лече, за да почне тренировки.

Основен мотор на трансфера отново е Джери Паломба. Италианецът държеше Божинов да се прибере в Италия, въпреки че съществуваше интерес от класен испански тим, и от Динамо Киев.

Лече е клубът, който създаде Божинов. Той е юноша на италианците и с екипа на този тим стана най-младият чужденец дебютирал в Серия А. Постижението продължава да е актуално. За Лече Божинов изигра 68 мача и вкара 19 гола. Валери бе продаден на Фиорентина за 12 милиона евро, което е най-голямата сделка на отбора от южната част на Италия.

Божинов продължава да е собственост на Спортинг, а целта му в Лече ще е да помогне на тима да се спаси от изпадане. Вчера съставът на Серсе Козми направи важна стъпка по този път, като победи Интер с 1:0.