„Страх ме е, че ставаме донор на играчи за конкурентите ни", сподели мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

Гаел Клиши вече напусна „артилеристите” в посока Манчестър Сити, където се надява най-сетне да спечели трофей след шестгодишната суша с Арсенал. Сеск Фабрегас и Самир Насри също са почти сигурни напускащи, като първият ще се завърне в Барселона, докато вторият най-вероятно ще заиграе с Клиши в Сити. Попитан дали Арсенал се превръща в донор на играчи за конкурентите си, Венгер отговори:

„Опасявам се от нещо такова. Когато вземаш играчи на по 16-17 години и играеш с тях във Висшата лига, трябва да си смел. Но ти го правиш, защото го заслужават и второ, защото се надяваш клубът да печели от тях, когато станат на 23-24 и развият потенциала си напълно. Така че се безпокоя, дали наистина не сме донор”, сподели французинът.

Въпреки че отборът няма трофей от 2005 година, Венгер обеща на феновете, че няма да жали пари, за да засили състава. „Имаме голям състав, много голям, а ако някои играчи напуснат, ще вземем други. Но искаме топ класа. Не ни е страх да харчим, не се притеснявайте. Но искаме да знаем какво получаваме срещу парите си”, добави французинът. За финал той заяви, че ситуацията около Насри и Фабрегас е неясна и може да се промени бързо, но засега те са играчи на Арсенал.