Мениджърът Сър Алекс Фъргюсън побутна Димитър Бербатов с една стъпка по-близо до изходната врата на Манчестър Юнайтед. Причината за това заключение на британските издание, е преподписаният договор от страна на Майкъл Оуен. Нападателят стисна ръка с ръководството на „червените дяволи” за още една година, докато положението на българския футболист е все още висящо.

Майкъл Оуен ще остане на „Олд Трафорд” и след това лято, въпреки че взе участие само в 17 мача на клуба през сезона, в които вкара 5 попадения. За сметка на това, Димитър Бербатов е голмайстор на Висшата лига, но Сър Алекс Фъргюсън все пак го остави извън финала на Шампионската лига срещу Барселона.

Българският нападател има контракт за още една година, а клубът има опция за удължаване на договора му. Въпреки това, поне според английските издания, преговори не са се водили, а дори няма намек за тяхното стартиране.

Въпреки всичко, Димитър Бербатов изяви публично своето намерение да остане в клуба. „Ще остана в Юнайтед. Ще се боря за мястото си в тима и ще се боря за титлата номер 20”, сподели благоевградчанинът.