Амбициите ми са да се задържа на върха възможно най-дълго, сподели най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова.

Днес Сани получи за трети път наградата за спортист на месеца в традиционната анкета на Пресклуб България, а нейният баща бе определен за треньор на месец март.

„Изминалият сезон беше най-успешният за мен до момента. Постигнах най-сериозните си успехи, но се надявам това да е само началото на още много такива. Амбициите ми са да се задържа на върха възможно най-дълго“, каза Жекова след награждаването.

Българската сноубордистка спечели последните два старта от Световната купа по бордъркрос в Ароса, Швейцария в края на март.

„Има млади надежди в сноуборда. Алекс Иванов и Ирен Машова са изключително талантливи и биха могли да се реализират и в следващите години да достигнат подиумите на големи шампионати. Все още не сме имали втора среща с министър Нейков, но имаме обещание за изграждането на сноуборд трасе в България. Получавам страхотна подкрепа от федерацията и от министерството и мисля, че те ще продължат да инвестират в нашия спорт в следващите години“, допълни Жекова.