Старши треньорът на Левски Ясен Петров остана доволен от турнирния резултат 0:0 при гостуването на АИК Стокхолм в Лига Европа. „Сините” са домакини на реванша на 26 август.

„Резултатът е справедлив, с оглед показаното на терена. АИК не са отбор за подценяване, много стойностни, и може би са били в криза, но в последните два мача имаше две победи,” коментира Петров. „Видяхте и обстановката на стадион „Росунда”. Нашият отбор прие мъжката битка и отговори на нея. Имахме своите шансове, и те имаха своите. Доволен съм, че грешките, които допуснахме на предния двубой, днес в никакъв случай не ги повторихме, бяхме концентрирани в защита, и си тръгваме с добър турнирен резултат.”

„Левски в София не играе за 0:0. Ние и в предишния кръг имахме добър резултат, но търсихме гол от първата минута. Но в София ще търсим начин да отстраним АИК, естествено с помощта на нашата публика. Надявам се, че начинът по който бяха подкрепени днес домакините, нашата публика ще отвърне по достоен начин, и ние ще продължим,” обясни още наставникът.

Той не коментира избора си на вратар, където Петков остана на пейката, а Митрев бе титуляр:„Да, заложих на Митрев, доволен съм, но не давам персонални оценки. Доволен съм от старанието на всички, от тяхната работоспособност.”

„За първите 30 минути вина имат изключително домакините, бяха изключително агресивни, създадоха ни главоболия. Но ние имахме своите шансове, и в последните минути контролирахме нещата,” добави Ясен Петров.

„Предполагам, че и вие сте усетили,” бе краткият коментар на треньора за съдийското рамо, което бе ударено на АИК.

„Ще направим всичко възможно да вдигнем Христо Йовов за реванша. Знаете, че той е един от лидерите, и ще липсва, ако не вземе участие,” каза още Петров.

„0:0 е добър турнирен резултат, шансовете са отворени. В София, с подкрепата на нашата публика, че надявам да вкараме достатъчно голове, за да продължим,” завърши треньорът на Левски.