Силното представяне на Григор Димитров през този сезон не остава незабелязано от специалистите в тениса. Според авторитетния английски вестник "Гардиън", вече ясно се е очертало едно ядро от петима млади играчи, които са готови да бутнат от върха доминантите в този спорт през последните години. 

Така известните като "Голямата четворка" - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Анди Мъри и Новак Джокович - се представят все по-колебливо и се задъхват под напора на "Новите петима" - Григор Димитров, Марин Чилич, Кей Нишикори, Милош Раонич и Ернестс Гулбис. 

Ето и какво пише "Гардиън" в анализа си конкретно за хасковлията:

"Дълго време чакахме този младеж да заблести на небосклона, особено след титлата на Уимбълдън през 2008 г. и откакто стана известен като приятеля на Мария Шарапова. Той прибави към щаба си Роджър Рашийд, човекът зад успеха на Лейтън Хюит в продължение на четири години, и вече започна да показва класата си."

"Затова Григор вече показва и издръжливост към безспорната си класа. През февруари взе титлата в Акапулко, а през лятото триумфира и на Куинс. За да дойде срещата с Анди Мъри на четвъртфиналите на Уимбълдън и разгромяващата победа над надеждата на Великобритания."

"Да, след това последва загуба от Джокович, но безспорният талант на Димитров и страхотната му работа с Роджър Рашийд означават, че няма да е още дълго да пада от Ноле и другите от Голямата четворка. Още през следващия сезон той може да влезе в цикъла на постоянно побеждаващите", пише в анализа на "Гардиън".