Големият фаворит и най-високопоставен играч на турнира в Делрей Бийч Милош Раонич няма да участва в тазгодишното издание на надпреварата. Номер 11 в света трябваше да е лидер в схемата във Флорида, но се отказа в последния момент заради контузия. 

Канадецът все още не е възстановен от проблемите с адукторите, които го мъчеха от полуфиналите на Australian Open насам. Той все пак изчака до последно, за да си даде време да се възстанови, но това така и не се случи. 

Отказването му означава преподреждане на основната схема. Това предполага изкачване с една позиция нагоре в нея на българската звезда Григор Димитров, който сега се превръща на свой ред в един от големите фаворити в тази надпревара. 

Гришо беше извън Топ 4, но след отказа на Раонич почти сигурно ще бъде поставен под №4 в схемата. Жребият ще се тегли тази вечер и тогава ще се узнае и разпределението на съперниците, и кои ще се изправят един срещу друг в първите кръгове в Делрей Бийч. Един от потенциалните съперници на Григор е Хуан Мартин Дел Потро, който най-сетне се завръща в тениса след продължително лекуване на проблемите му с китките.

Този турнир ще можете да проследите директно в ефира на Diema Sport и Diema Sport 2, както и на нашата платформа Gong Play. За вас сме приготвили изненади, свързани с него, и на Gong.bg