Григор Димитров и Анди Мъри сътвориха изключително зрелищен двубой по време на благотворителното тенис шоу, организирано от Мъри в Глазгоу. Двамата си размениха по един сет като Григор спечели първия с 6:4, а шотландецът втория със същия резултат преди шампионски тайбрек да реши победителя. В него за кеф на зрителите по трибуните, Мъри победи с 10:8.

Резултатът обаче определено не бе най-важното в тенис зрелището, в което двамата тенисисти искрено се забавляваха на корта като демонстрираха много красива и разнообразна игра като разиграванията им често предлагаха изключителни удари и спиращи дъха моменти.

През цялото време Григор бе равностоен на съперника си като често красивите неща идваха главно от него. Първият сет бе решен с единствен пробив в последния гейм, с който Димитров поведе с 6:4.

Втората част започна с пробив за Мъри за 2:1, но Гришо изравни за 3:3. Все пак шотландецът достигна до нов пробив и така след 6:4 вкара двубоя в шампионски тайбрек, в който успя да стигне до победата.

"Винаги е удоволствие да играя с Анди. Има още турнири пред нас, беше хубаво, чудесна атмосфера, благодаря ви", сподели Димитров след двубоя.

"Беше невероятно, благодаря на всички, че дойдоха да подкрепят събитието. Мачът беше труден", заяви пък Мъри.

Двамата обаче не са завършили работния си ден, тъй като им предстои и мач на двойки. Анди Мъри в тандем с брат си Джейми ще играят срещу Григор и легендата Тим Хенман.