Григор Димитров показа много добро настроение, говорейки за предстоящото си участие на благотворително тенис шоу, организирано от Анди Мъри в Глазгоу.

Българинът отново ще се изправи срещу шотландеца на корта, а приходите от двубоя ще отидат за благотворителната организация "Бъдещето на младите хора", както и за Уницеф, чийто британски посланик е Мъри.

Освен мач на сингъл между Димитров и Мъри, ще има и мач на двойки, в който партньор на Григор ще бъде легендата Тим Хенман, а техни съперници ще бъдат Анди и брат му Джейми Мъри.

Малко преди събитието българинът сподели, че в момента се наслаждава на своя тенис и на всичко, случващо се около него, а освен това изрази готовност да носи шотландска поличка.

"Много съм доволен, нямам контузии, работя много на и извън корта, щастлив съм в момента, наслаждавам се на тениса, на пътуването, това те кара да се усмихваш", сподели Димитров.

"Никога не съм бил в Шотландия. Интересното е, че преди 4-5 години си мислех, че през ноември искам да отида в Шотландия и изведнъж се появи тази възможност. Щастлив съм да отида, да прекарам отново малко време с Анди на корта."

А относно възможността да носи традиционното шотландско облекло, Григор отговори: "Ще го направя, със сигурност. Нямам (шотландска поличка б.р.), но се надявам, че той (Анди Мъри) или брат му ще ми заемат. Но ще сложа само ако се наложи."