България записа втора загуба в сблъсъка за влизане в група I на зона Европа/Африка на Купа Дейвис. Това стана, след като във втория мач за деня втората ни ракета Димитър Кузманов загуби в три сета – 3:6, 1:6, 1:6 срещу №1 в унгарския отбор Мартон Фучович.

Така след изненадващата загуба на Димитър Кутровски срещу Петър Наги, денят завърши с две победи за Унгария, което значи, че българският отбор сведе до минимум шансовете си за класиране в по-горната група. За целта България трябва да спечели останалите три мача между двата тима. В събота от 14 часа е срещата на двойки, а в неделя са останалите два мача на сингъл.

Фучович, юношески шампион на "Уимбълдън" от 2010 година, не допусна нито един пробив. Той сервираше отлично през цялата среща, като загуби общо само 9 точки от 64 разиграни при собственото си подаване.

Унгарецът започна отлично и след ранен пробив поведе с 3:0, като запази преднината си до края на първия сет. В следващите две части той отново доминираше и даде по гейм във всяка една от тях на българския си съперник.