Финалистката от тазгодишния US Open Каролине Возняцки и бившата номер едно в света Ана Иванович ще спорят  за титлата на международния турнир по тенис за жени на твърди кортове в японската столица Токио с награден фонд 1 милион  долара.  

Сръбкинята, която е поставена под номер 3 в основната схема направи малък подвиг и се наложи над водачката в схемата  Ангелик Кербер от Германия със 7:5, 6:3 за ча и 46 минути на корта.

Иванович, която е десета в световната ранглиста, се цели в 15-а титла в кариерата си. Бившата номер едно, финалистка в турнира от 2007-а година, записа  пета победа в седем мача срещу германката.

Иванович губеше с 3:5 в първия сет, но след това доминираше  изцяло. Тя поведе с 4:1 във втората част и без проблеми стигна  до успеха.

Съперничка във финала ще ѝ бъде номер 2 Каролине Возняцки. Красивата датчанка победи Гарбине Мугуруса Бланко от Испания с 6:4, 2:6, 6:2 за малко повече от два часа и половина на корта.

Возняцки, шампионка от 2010-а година, загуби първите два гейма на третия  сет, но след това взе шест поредни гейма. Датчанката, която се стреми към 23-а титла в кариерата си, направи пет пробива, но допусна четири. Иванович има четири победи в шест мача срещу Возняцки.