Шампионът на Ролан Гарос Стан Вавринка продължава похода си за защита на трофея. Той вече е на четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем след победа над Виктор Троицки. 

Швейцарецът надделя с 3:1 сета (7:6, 6:7, 6:3, 6:2) над тенисиста, който отстрани в първия кръг на надпреварата първата ракета на България Григор Димитров. Двамата спориха почти три часа на корта. 

Най-завързани бяха първите два сета. В първия от тях нямаше пробиви и всичко трябваше да се реши с тайбрек. В дългия гейм Вавринка дръпна с 6:2, но допусна лек спад, за да се приближи съперникът му до 5:6. Но той реализира четвъртия си сетбол и поведе с 1:0. 

Втората част започна с добър аванс за Троицки, който дръпна с 4:1 с пробив аванс, но швейцарецът го върна в седмия гейм и това се оказа достатъчно мачът да влезе в тайбрек за втори път. В него сърбинът пропиля четири сетбола, но при петия беше безкомпромисен и изравни за 1:1. 

Третата част беше решена само от един пробив и той беше на сметката на Вавринка. Той беше в четвъртия гейм, а това беше и при първата и единствена възможност за пробив в целия сет. В крайна сметка швейцарецът затвори частта при 6:3 в своя полза и поведе с 2:1. 

Това явно пречупи Троицки и в четвъртия сет интрига нямаше на практика. Така след 6:2 в него Вавринка стигна до следващия етап, където ще играе с испанеца Алберт Рамос, изхвърлил изненадващо осмия в схемата Милош Раонич.