Една от фаворитките за титлата на US Open Агниешка Радванска изненадващо напусна надпреварата още във втория кръг. Поставената под номер четири в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем преклони глава пред китайката Шуай Пън. 

Полякинята отстъпи с 3:6, 4:6 и продължава да се представя зле в Ню Йорк. Въпреки че е пета в света в момента, тя досега не е преминавала повече от четвърти кръг на Флашинг Медоус. А това е и втората ѝ загуба от тази съперничка US Open досега. 

През 2010 г. двете отново се срещнаха, като пак се изправиха една срещу друга във втория кръг. Тогава Шуай Пън победи в три сета - 2:6, 6:1, 6:4. Така лошата серия на Радванска продължава. 

Иначе мачът започна добре за полякинята, тя направи ранен пробив, но китайката го върна набързо. Към края на частта Пън направи още пробив в подаването на фаворитката и взе първия сет в своя полза. 

Решителната втора част беше решена само от един пробив, който отново беше на сметката на китайката. Четири брейкбола, последният от които и в последния гейм, бяха пропилени от Радванска и така тя се прости с надпреварата рано-рано.