Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Рио и финалист от 2014 г. в Ню Йорк Кей Нишикори преодоля малко трудно първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Той се наложи над Бенямин Бекер (Германия) с 6:1, 6:1, 3:6, 6:3. На игрите в Рио Нишикори донесе първи олимпийски медал за Япония от тениса от 1920-а година насам.

Поставен под номер 6 в турнира и достигнал единствения си финал в Големия шлем преди две години, Нишикори досега е отпадал още в първия кръг три пъти. Бекер пък продължи негативната си традиция да отпада винаги срещу опонент от топ 10.

След като спечели днес третия сет, той вървеше наравно до 3:3, когато позволи пробив и всичко приключи за него. И въпреки това, японецът е смятан за един от големите фаворити и изгубеният сет беше малко очакван, особено след силния му старт в този мач. 

Давид Ферер (Испания), номер 11 в схемата при мъжете, се възползва от контузията на Александър Долгополов (Украйна) и продължава напред след 6:5 в първия сет и отказване. Още едно отказване беляза ранните мачове и то беше на поставен състезател- 25-ият Филип Колшрайбер. Никола Маю се възползва, въпреки че водеше с 6:3, 7:5, 1:0.