Българската звезда в тениса Григор Димитров призна, че би обмислил идеята за назначение на спортен психолог, въпреки че мисли, че все още няма нужда от подобен специалист. Той говори пред френските издания след отпадането си от Ролан Гарос.

За трета поредна година първата ни ракета си тръгва още на старта в Париж, а сега беше отстранен от 22-ия в схемата сърбин Виктор Троицки в завързан мач, който продължи близо четири часа. Това беше четвърта поредна загуба за Гришо от началото на този месец. 

"Не съм много запознат с методите на спортната психология, но ако някой от моя щаб дойде и ми кажа, че трябва да го пробваме като опция, бих го направил. Но все още не знам, мисля, че имам подобен проблем."

"По-скоро затрудненията ми са в мисленето, когато съм там на корта, сам със себе си, отколкото да ми влияят някакви неща извън тениса. Каквото и да се случва в живота ми, кортът е моето удобно и приятно място, на което се чувствам добре и играя с усмивка", сподели Димитров. 

Той сподели и какви според него са проблемите му в момента, заради които се стигна до неприятната серия и сривът му в ранглистата. Една от причините е, че е загубил увереността в себе си. 

"Сервисът ми го няма никакъв, доста често допускам пробиви на клей. Но просто куп от малките нещица не работят - едно тук, едно там и като се насъберат, наистина не можеш да продължиш. Но така стоят нещата, трябва да ги приема и да се боря."

"В момента се боря, за да намеря решенията и е нормално да съм разочарован, че не ги намирам. Тези съмнения ме преследват и когато се появят на корта и понякога е трудно да намериш пътя. А понякога, когато го намериш, е твърде късно в мача."

"Просто загубих увереността в себе си, защото не е лесно да губиш такива мачове. Навремето печелих такива завързани мачове и това изграждаше увереността ми, но сега ги губя. И преди съм бил в такива ситуации, сега е малко страшничко, че пак съм в такава", сподели още Гришо пред френските репортери.