Отборът на Кубрат Пулев, който трябваше да се боксира на 6 септември със световния шампион в тежка категория Владимир Кличко, се съмнява в истинността на травмата, която наложи отлагането на двубоя. Това предаде сайтът World Boxing News (WBN).

От медията пуснаха специално подготвено от пресаташето на българина изявление, с което „Зауерланд“ разкриват подозренията си за конспирация, целяща да наруши подготовката на Кобрата.

„Боят между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще бъде отложен заради травма на украинеца. Това бе обявено във вторник и веднага след това започнаха слухове дали Кличко наистина е пострадал или просто се преструва и играе сценка, с която да запази титлите си“, се казва в документа, който WBN твърди, че е получил.

„След странните атаки с участието на Шанън Бригс (където винаги имаше някой, който да ги запише), отказът на Кличко да даде акредитации на българските медии и дори членовете на семейството на Пулев, сега Кличко иска отлагане заради контузия 10 дни преди двубоя.“

„Все по-сериозни стават и опасенията, че Кличко отлага датата заради проблеми с допинг контрола.“

„Борислав Бояджиев, един от треньорите на Пулев, вярва, че това е планиран трик, с който да се затрудни подготовката на Пулев за мача за световната титла, докато „Зауерланд“ пусна изявление, че срещата ще се проведе на 15 ноември в „О2 Арена“ в Хамбург.“

„Всички закупени билети ще бъдат валидни за новата дата“, гласи съобщението.