Известният български боксьор Спас Генов започна с победа  участието си в "Нощ на професионалния бокс" на АИБА Про Боксинг, която се проведе тази вечер в столичната зала "Христо Ботев"  пред около 500 най-запалени почитатели на юмручния спорт. Сред  почетните гости бе и министърът на младежта и спорта Красен  Кралев, който изгледа битките между белите въжета в компанията  на президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински  и българските национали Детелин Далаклиев и Александър  Александров. С бурни аплодисменти зрителите посрещнаха и братята Кубрат и Тервел Пулеви, които дойдоха да гледат своя стар  приятел Спас Генов. Впрочем Спас Генов пропусна първата "Нощ на  професионалния бокс" преди един месец в зала "Универсиада"  поради контузия, която получи при спаринг с Кубрат Пулев.

Съперник на Спас Генов в категория до 81 килограма бе Джемал Бошняк от Босна и Херцеговина, който в последния момент замени  германеца с френско име Серж Мишел. Русокосият Джемал Бошняк,  28-годишен, роден в Сараево и шесткратен шампион на Босна и  Херцеговина, остави отлични впечатления в срещата си със Спас  Генов. Двамата демонстрираха бокс от висока класа, особено в  първите три рунда. Двубоят протичаше предимно от далечна  дистанция, като играещият с обратен гард Бошняк доста ловко се  изплъзваше от ударите на Спас Генов, известен на професионалния  ринг и като "Октопода". От четвъртия рунд до края на мача Спас  Генов доминираше, а в петия рунд с точен десен прав в брадата  постави Джемал Бошняк в нокдаун на крака, който обаче не бе  отчетен от рефера. След последния удар на гонга тримата  странични съдии бяха единодушни - победа по точки за Спас Генов  с 3:0, съответно 60:54 точки, 60:54 точки и 59:53 точки.  Съдийската разпечатка означава, че "Октпопода от Бургас" Генов е спечелил всичките шест рунда на двубоя.

И във втората вечер на професионалния бокс в София отлични  впечатления остави руснакът Никита Иванов, действащ европейски  шампион в категория до 81 килограма от Минск-2013. Никита Юревич Иванов, роден преди 28 години в Мичуринск, е наистина интересна личност не само в руския бокс - той е дипломиран  инженер-лесовед от реномиран московски университет и кандидат на техническите науки, защитил блестящо дисертацията си през 2013  година. Докторът на техническите науки и европейски шампион  Никита Иванов направи великолепен мач срещу четвъртфиналиста от  олимпийските игри в Лондон-2012 Ехсан Роузбахани от Иран и го  победи убедително по точки - 3:0 съдийски гласа, съответно  58:56, 59:55 и 60:52 точки.  Третата вечер на професионалния бокс от веригата АИБА Про  Боксинг в категория до 81 килограма ще се проведе на 12 декември в столичната зала "Универсиада", а заключителната гала-вечер -  на 30-ти януари 2015 година в "Универсиада", като победителят в  серията ще получи право на участие в летните олимпийски игри в  Рио де Жанейро през 2016 година.

Резултати от втората гала-вечер на професионалния бокс на АИБА Про Боксинг в категория до 81 килограма в зала "Христо  Ботев":

Матийо Бодерлик /Франция/ - Кенеди Сен Пиер /остров  Мавриций/ - победа по точки на Бодерлик с 3:0 съдийски гласа

Джоузеф Уърд /Ирландия/ - Оибек Мамазулунов /Узбекистан/ -  победа по точки на Уърд с 3:0 съдийски гласа

Никита Иванов /Русия/ - Ехсан Роузбахани /Иран/ - победа по точки на Иванов с 3:0 съдийски гласа

Спас Генов /България/ - Джемал Бошняк /Босна и Херцеговина/ - победа по точки на Спас Генов с 3:0 съдийски гласа.