Промоутърът на агенция "Зауерланд", която се грижи за битките на Кубрат Пулев - Кале Зауерланд - свали шапка на българските фенове за подкрепата им по време на Нощта на шампионите в "Арена Армеец" в София. 

Макар за първи път събитие от такъв боксов мащаб да се случва в България, феновете направиха страхотна атмосфера и германецът разкри, че би му се искало да повтори събитието у нас. 

"Преди да говоря за спорта, ще говоря за събитието. За тази година това беше 27-то ни шоу по света, предстоят ни още много, но мога да кажа, че българската публика е страхотна. Когато Тервел излезе на ринга, имах нужда от тапи за уши, толкова беше силен шумът", заяви Зауерланд и продължи с емоциите си от излизането на Кобрата на ринга. 

"Излизането на Кубрат беше много специално, той си го избра сам. Малко му се ядосах днес следобед, защото не мислех, че това е зрелищно, но той така искаше сам и да покаже, че е горд българин. Това се видя и от публиката. Това излизане беше много зрелищно, поздравявам го за дрехата, с която беше облечен. Той наистина се гордее, че е българин и сам доказа това", сподели промоутърът. 

"Може би си заслужаваше чакането. Със сигурност ще се завърнем тук, 100%. Когато организирахме мача с Кличко, трябваше да спазваме определена процедура. Това е първото голямо събитие тук, на мен лично би ми се искало да видя Кубрат тук да се бие за световна титла, но не трябва да се забравя, че финансирането ще е много трудно", разкри още Кале Зауерланд. 

Той анализира и представянето на боксьора си в мача със Самюел Питър, като според него нигериецът е бил доста опасен, но си е проличала положителната промяна в стила на българина. 

"Сега по отношение на Кубрат, видяхте каква е разликата в стила му, откакто Ули Вегнер го тренира. Питър е много агресивен, но Пулев успя да го омаломощи. Той му нанесе няколко съкрушителни удара." 

"Технически мачът беше спрян заради контузия, но според мен Сам Питър го спря, защото беше с разбито сърце. Много съм доволен от цялото събитие, с този мач Кубрат показа, че мястото му е в елита на категорията и заслужава световната титла", заяви Зауерланд.

Той коментира и въпроса, който сега вълнува всички български фенове на бокса. А именно - какво се случва с мача за световната титла, а и защо такъв не се състоя с Антъни Джошуа по-рано през годината.  

"Ситуацията е различна сега за световната титла. Голямата част от въпроса  свързана с икономическата част на нещата, всичко ще стане ясно за две седмици до Коледа. Има слухове, че Антъни Джошуа ще има мач с Кличко. Но при всички случаи идното лято ще има мач за световната титла, но Кубрат е сред задължителните претенденти. Краткият отговор е, че след две седмици ще знаем отговора на този въпрос", сподели промоутърът и допълни за мача с Джошуа.

"Да се върна на събитието с Джошуа и защо няма мач с него, не Кубрат отказа, а аз. Едно е да имаме доброволен претендент, а друго е да е задължителен, както е той сега. Има много различни неща, но по-важното е контролът,  сега вече ние държим контрола. Не е само до физическа издръжливост, а и до психика, затова взехме правилното тактическо решение", заяви още германецът и говори за другия брат Пулев - Тервел.  

"Няколко думи и за Тервел. Това беше първият му мач на професионалния ринг, важното е, че го спечели. Той има силна кариера на ниво аматьори, но сега е различно. Той има медали на ринга при аматьорите, но сега е съвсем различно. Той показа потенциала си, има страхотна техника и силен удар." 

"По отношение на Тервел - можем да му докараме спаринг-партньори и в България. За да изградиш един световен шампион, трябва да инвестираш в него. С него трябва да се движим бързо в графика за развитието му, защото е минал 30 години и трябва да се действа бързо. Ще ми се да организирам шоу с него в България, а и в чужбина. Следващата седмица ще обмислим стъпките с него, сега искам да го поздравя просто", заяви Зауерланд и накрая благодари на българските медии за цялото внимание. 

"Благодаря на медиите за всичко и за това, че се отнасяхте с нас като с кралски особи", завърши германският промоутър.