Все по-близо във времето е големият мач на българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев срещу нигериеца Самюел Питър за интерконтиненталната титла на WBA в София. И затова дойде време за прогнозите преди битката. 

В Англия изброиха силните страни, които според местните специалисти правят Кобрата фаворит в "Арена Армеец". Но посочиха и евентуалните му слаби страни срещу 36-годишния опонент. Ето и какво пише в анализа на сайта eog.com 

"Най-важната линия в този мач е, че Пулев се опитва да се държи във форма, докато в същото време се бори за нов шанс да спечели световната титла. Битката е за интерконтиненталната титла на WBA, но при положение, че и световната в тази версия е все още свободна, при победа българинът може да получи шанс да е следващият претендент за нея."

"Проблемът за Пулев е, че все още не е толкова разпознаваем, въпреки че е солиден, надарен с качества типичен боксьор в тежка категория. Той има само една загуба, която дойде през ноември 2014 г. в борбата за световната титла с Владимир Кличко, когато беше нокаутиран в пет рунда."

"От тогава обаче той е изиграл само три мача, но ги е спечелил и трите. За последно излезе на ринга през май и се справи с британеца Дерек Чисора. Не така стоят обаче нещата с опонента му Питър."

"Нигериецът изигра един четирирундов мач през октомври тази година и това беше първият му двубой от две години насам. Той е само на 36 години, но пикът му е далеч зад него - в периода 2005-2010 г."

"В последните пет години балансът му е скромното 2-1, като единственият му смислен мач беше загубата от Робърт Хелениус през 2011 г. Ясно е, че той ще е във враждебна среда в София", пише в анализа на сайта. 

Не пропускайте „Нощта на шампионите” и двубоя между Кубрат Пулев и Самюел Питър, на 3 декември , събота от 20.00 ч., в HD качество на живо в ефира на DIEMA SPORT  и на платформата GONG PLAY. Билетите за "Нощта на шампионите" се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg.


Двубоят на Кобрата наближава! Ако вече си решил, че ще бъдеш в залата, направи ни съпричастни на твоето изживяване! Качи свои снимки и видео от моментите, които са те впечатлили. Сподели страстта си с #фенсектор и # fansector в социалните мрежи, а ние ще направим съпричастни милионите фенове на Пулев с онова, което си заснел. Бъди нашите очи в „Арена Армеец“ #фенсектор и # fansector