Треньорът на националния отбор по бокс Михаил Таков коментира в „Спортно шоу Гонг” своите очаквания от очаквания с голям интерес мач на Кубрат Пулев в София на 3 декември. Според Таков Кобрата няма да подцени съперникаи няма да се повлияе от това, че ще се боксира пред родна публика.

„Боксът е такъв спорт, в който подценяването е най-коварното нещо, особено в тежката категория”, заяви Таков, а относно съперника Самюел Питър сподели: „Той е бивш световен шампион, има опит, има самочувствието на шампион. Където има пари и плащания, всеки гледа да вземе максимума от това, което може да вземе. Победата дава шанс да се върне. Преди 3 седмици все пак има мач с победа.”

,Mачът ще бъде интересен, не се знае до последно кой. Хубавото е, че Кубрат за първи път ще играе пред родна публика, да зарадва нашата публика, която е зажадняла за неговите изяви. Много от неговите фенове идваха на мачове в Германия.”

„В момента един от най-опитните треньори Ули Вегнер работи с него, чуваме се, аз го питам, дали е здрав, как е. Подсещам го за някои неща да не пропусне. Смятам, че ще бъде добре подготвен, няма да има подценяване. Няма да се повлияе и от това, че ще играе пред родна публика. Ще даде най-доброто от себе си в този мач.”

Относно участието в галавечерта на Тервел Пулев, Таков коментира: „Това е другият брат. Той също е от най-успешните български боксьори. Има европейско сребро, игра в Световната лига в програмата на АИБА, но вече отива в другата част от про бокс, това е друго предизвикателство пред Тервел. Аз се радвам, че приема предизвикателствата. Ще се радвам и той да тръгне по този път.”

„Тервел се готви в последните седмици, идва и до залата за спаринги с едно от момчетата Радослав Панталеев. За него не зная кой ще му бъде съперника, но се надявам скоро да се узнае.”

Таков коментира и страхотния успех с трите спечелени европейски титли за жени: „Как да не се зарадвам като досега имаме една-единствена европейска шампионка. Ние направихме един огромен успех при положение, ние сме втора сила в Европа след Русия, което е уникално. Зад този успех се крие един къртовски труд на много хора, които направиха така, че да имаме тези шампионки.”

Още за мача на Кубрат Пулев в София:

Шанс за още една боксова галавечер в София
Нова култова реплика директно от Кобрата
Кобратa: Не се отказвам от европейската титла, но се получи неразбирателство
От Германия: Кобрата ще бие лесно на 3 декември
Кобрата бие водещ на NOVA в ефир
Боксови шампиони с коментар за мача Кобрата - Питър