Няколко от най-големите олимпийски звезди от САЩ станаха част от бляскавото шоу на церемонията по връчването на музикалните видео награди на MTV.

Майкъл Фелпс напусна басейна, за да се поразходи по червения килим в неделя вечерта, а състезателките по спортна гимнастика допринесоха за допълнителното очарование на сцената.

Най-титулуваният олимпийски медалист за всички времена беше придружен от бившата Мис Калифорния Никол Джонсън, с която имат син. Двойката не пропусна да позира пред фотообективите преди да влезе в залата. Дамата на плувеца демонстрира изключително провокативно деколте, което впечатли ценителите на женските форми.

Майкъл Фелпс излезе на сцената, за да представи рапъра Future, като обяви, че е слушал една от неговите песни преди да излезе за плуването на полуфиналите на 200 метра бътерфлай.

Освен именития плувец, състезателките по спортна гимнастика, които спечелиха златни медали в отборното класиране в Рио де Жанейро, също демонстрираха блясък. Сред момичетата беше и златното момиче на отбора – Симон Байлс. Гимнастичките излязоха на сцената, за да обявят името на Бионсе, която спечели наградата за най-добро видео при дамите.

Единствената, която липсваше от тима, беше Габи Дъглас, която се разболя и се наложи да си остане в хотелската стая, вместо да присъства на уникалното шоу.

Малко след церемонията Симон Байлс и останалите три гимнастички се срещнаха с Ким Кардашиян, с която не пропуснаха да си направят и снимка.

Облечена в дълга блестяща сребърна пола и зашеметяващите количество бижута, Бионсе доведе и дъщеря си Блу Айви в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Тази година Бионсе е номинирана за общо 11 награди, повече от всеки друг изпълнител.