Министърът на спорта Красен Кралев за пореден път призова феновете и обществеността да подкрепят националния ансамбъл по художествена гимнастика, особено след случая с Цветелина Стоянова. Според него, всички хора са длъжници на момичетата, заради неадекватното поведение на много привърженици след инцидента.

Красен Кралев уточни още, че състоянието на чаровната ни гимнастичка се подобрява.

„Следя състоянието й, с професор Миланов се чувам, както и преди това с министър Петър Москов. Не съм ходил при Цвети, изпратих цветя. Тези момичета от ансамбъла са като семейство, познавам ги, затова страдат много“, сподели Красен Кралев в сутрешния блок на bTV.

“Цветелина Стоянова е контакта, говори, апаратът за обдишване е махнат, имаше сериозна операция на гръбначния стълб, но няма да има трайни увреждания. Овладяна е и сериозната инфекция, самите лекари са по-спокойни за състоянието й“, разкри още Красен Кралев.

Министърът на спорта говори отново и по казуса с ЦСКА и базите.

„ЦСКА ще остане там, където ще удовлетворим феновете и там, където е законът. Ние бяхме много толерантни. Като министър трябваше да защитя интересите на министерството, нямаше друг начин ММС да си получи този милион, който се дължи за базите. След 20 май министерството нямаше никакъв шанс да получи тези пари. Уведомихме синдик Милева, че трябва да сключат споразумение с нас, ако искат да запазят договора.“

ММС работи по процедура за обявяване на конкурс за наем на ст. Българска армия и спортна база Панчарево, а до провеждането й ще бъде сключено споразумение за ползването им от отбора, който има лиценз от БФС. Задължително условие в подготвяната процедура ще бъде новият ползвател да поеме задължението от близо 930 000 лв. за данъци и такси.

„Първото ни условие за получаване на базите при конкурса е изплащането на тази сума, ние взехме решение за интереса на държавата. Сега има клуб с лиценз и не ми е известно да има друг отбор, който да се състезава в групите. Дължимата сума не беше включена в нито един от погасителните планове, затова взехме и решението.“

„Другата лъжа, която се тиражира, трябва да опровергаем, а и доколкото познавам министър Горанов, той ще си вземе всичките пари, защото има обезпечение. Ще има конкурс за базите, като обявим условията за конкурса, това ще е едно условие – да бъдат заплатени тези дължими суми“, каза още Красен Кралев.