Вече няма пречки за осъществяването на мача за 1 млрд. долара в бокса, поне от спортно-техническо естество. Необходимото условие Мани Пакиао да победи американеца Крис Алгиери и да защити титлата си в полусредна категория във версията на WBO беше изпълнено и така филипинецът ще може да се изправи срещу Флойд Мейуедър. 

В Англия изчислиха, че заради популярността и на двамата - на американеца в САЩ и Европа, а на Пакиао в Азия и най-вече Китай и Макао - само от телевизионни права и гледане по платените канали може да се събере сумата от 1 млрд. на предстоящия мач между двамата догодина. 

Иначе филипинецът стигна до успеха над Алгиери снощи по точки, въпреки че можеше да го приключи с нокаут далеч преди това. Той доминираше през всичките 12 рунда и в хода на двубоя изпрати съперника си в нокдаун шест пъти, но американецът все пак успя да се задържи на ринга до края.

В крайна сметка победата за Пакиао дойде по точки след съдийските решения - 119:103, 119:103, 120:102. Това беше 57-а победа в 64-те срещи на филипинската звезда на професионалния бокс. Той има още две равенства и само пет поражения. 

Алгиери пък развали перфектния си баланс в този мач. Досега той имаше 20 мача на професионалния ринг, в които беше записал само победи. Но сега 30-годишният американец загуби с единодушното решение на реферите.