Пилотът на Мерцедес Нико Розберг демонстрира ясно, че не се е отказал да преследва шампионската титла при пилотите във Формула 1. Германецът вярва, че е в състояние да навакса преднината на своя съотборник Люис Хамилтън и дори да излезе начело.

Думите му дойдоха на пресконференцията преди утрешните свободни тренировки за Гран При на Япония. Квалификацията на „Сузука“ е в събота от 9 часа сутринта българско време, докато самият старт започва в неделя от 8 часа. И двете събития можете да проследите пряко чрез платформата Gong Play и в ефира на телевизия Diema Sport 2.

В момента преднината на Хамилтън пред Розберг в класирането е 41 точки, като до края има още 6 старта и 150 точки възможни за спечелване.

„Моят фокус е върху предстоящото състезание, защото се нуждая от победата“, каза германецът. „За да се движа във вярната посока, трябва да побеждавам. Ще опитам да го сторя сега на „Сузука“. Нека първо постигна това, после ще мисля за останалото.“

„Как ще надвия Хамилтън? Като свърша чудесна работа и се стегна през уикендите, когато трябва да показвам топ форма. Това е целта ми. Не ми трбва много – просто Люис трябва да има по-лош уикенд, а аз да съм малко по-добър от него. Това ще е достатъчно за обрат.“

„В последните няколко квалификации разликата помежду ни е една десета. „Монца“ не се брои заради различните двигатели, но като цяло времената ни са много, много близки“, каза още Розберг.