Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен смята, че все още е достатъчно бърз, за да печели състезания и макар шампионатът да е променен в сравнение с преди, той не е загубил от своята скорост.

35-годишният финландец за последно спечели старт през 2013 година, когато триумфира в Австралия като част от отбора на Лотус. Откакто обаче се върна в „скудерията“ през миналата година неговите резултати са доста по-лоши. Затова мнозина предположиха, че напредналата възраст на пилота, както и промените в правилника на Ф1 са повлияли върху представянето му.

„Дали годините са ме направили по-бавен? Не мисля, че те изобщо са повлияли върху пилотирането ми. С възрастта придобиваш опит, но дали той е от значение във Формула 1? Не зная. Като пилот не се чувствам променен, нито пък върша нещата по различен начин“, каза Райконен.

„Животът продължава и нещата се променят, но аз не виждам разлика в това как карах преди 5 години и как го правя сега. Ситуацията в спорта се промени повече отколкото моят същност“, добави Кими.