Пилотът на Ферари Себастиан Фетел записа историческа победа в кариерата си в нощния старт за Гран при на Сингапур. Германецът беше най-бърз по време на интересното състезание в Азия и задмина легендата Аертон Сена по брой победи във Формула 1. 

За четирикратния световен шампион това беше 42-и успех за него и така излезе еднолично трети. Пред него са само Михаел Шумахер с 91 победи и Ален Прост с 51. От действащите пилоти най-близо до него е Люис Хамилтън с 40, но британецът отпадна днес заради повреда. 

Това състезание предложи много емоции, като то беше спирано на два пъти заради излизане на кола на сигурността. Първият път беше заради катастрофа, но при втория беше за влизане на фен на трасето. 

Фетел тръгна от полпозишън и запази лидерството си, въпреки че през цялото време изключително до него беше Даниел Рикиардо с Ред Бул. Опитният четирикратен световен шампион обаче избра правилната тактика, за да се поздрави с успеха. 

Това състезание се превърна в триумф за Ферари, тъй като на третото място се класира Кими Райконен. Така "черните кончета" се оттеглиха от това състезание с цели 40 точки в актива си и определено могат да са доволни. 

На другия полюс беше настроението в хегемона Мерцедес. Лидерът в класирането при пилотите Люис Хамилтън отпадна в 34-та обиколка заради повреда, а съотборникът му Нико Розберг не успя да се възползва от това по най-добрия начин и остана едва четвърти, но все пак скъси с 12 точки дистанцията от него. 

Иначе състезанието беше страхотно и продължи над два часа заради забавянията. На старта Фетел тръгна страхотно и опази преднината си, но после трябваше да я отстоява заради излизането на колата на сигурността заради катастрофа в 13-та обиколка. Тя се появи в 16-ия тур на надпреварата. 

Последваха отпаданията на Фелипе Маса, Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо заради различни повреди, преди в 37-та обиколка на трасето да се появи фен и това да наложи още едно влизане на колата на сигурността. 

Въпреки всичко, Фетел успя да се справи и с това предизвикателство и независимо, че Дани Рикиардо го следваше плътно през цялото време, той удържа комфортно преднината си и спечели третата си победа като пилот на Ферари. 

Иначе след четвъртата позиция, пилотите, които влязоха в зоната на точките са Валтери Ботас, Дани Квият, Серхио Перес, Макс Верстапен, Карлос Сайнс-младши и Фелипе Наср. 

След този старт Фетел събра 203 точки в актива си и отново диша във вратовете на състезателите на Мерцедес. Лидер, въпреки отпадането, остава Хамилтън, но активът му е непроменен - 252 точки. Розберг вече е с 211 на втората позиция. 

При конструкторите Мерцедес е далеч напред с 463 точки, а Ферари посъкрати аванса и вече е с 310, но едва ли "черните кончета" ще успеят да наваксат това изоставане в оставащите шест състезания до края на сезона. Следващият старт е в Япония другия уикенд.