Победителят в Гран при на Малайзия Даниел Рикиардо сподели, че състезанието е било голямо предизвикателство за него. Пилотът на Ред Бул твърди, че е изтощен, но смята, че е спечелил надпреварата напълно заслужено.

"Първо искам да кажа, че тук е много горещо. Изтощен съм напълно. Състезанието бе серия от постоянни предизвикателства. Люис имаше проблеми в началото на състезанието.  Не съм изцяло вярващ пилот, но след като в Монте Карло ситуацията се разви по много различен  начин, без да съм злорад спрямо Люис Хамилтън, мисля че заслужено взех тази победа. Преди две седмици в Сингапур си казах, че скоро ще победим и днес направихме точно това. Благодаря на всички, които ме подкрепяха през цялото това дълго пътуване", сподели щастливият Рикардо.

Освен напрежението около надпреварата обаче, на състезателя ще му остане малко време и за празнуване. 

"Някои от нас ще летят още тази вечер. Ще пием малко в самолета, след което ще празнуваме в Япония, където ще имаме един ден за почивка", добави той.

Избраникът на феновете за "Пилот на деня" Макс Ферстапен, който завърши втори, изрази нуждата си от почивка, която според него отборът заслужава.

"След шампанското се чувствам по-добре. Събудих се малко от горещината. Натискахме през цялото състезание и сега трябва заслужено да си починем", каза Ферстапен.

Лидерът в класирането Нико Розберг, който завърши трети, може да е доволен от представянето си, защото увеличи преднината си в генералното подреждане пред преследвача си Люис Хамилтън. 

"Мислех, че всичко приключи за мен в първия завой и се радвам, че успях да се боря в този дълъг поход към подума. Прекрасно състезание. Чувствам се прекрасно, изморен съм, но моментът е добър и с нетърпение очаквам пълната атака в следващото състезание", заяви германецът.