Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели квалификацията преди Гран При на Малайзия, следван от Нико Розберг /Мерцедес/ и Макс Ферстапен /Ред Бул/.

В първата част от квалификацията фаворитите завъртяха по една бърза обиколка, която им бе достатъчна, за да се класират за следващата част от битката за позиции на старта. Сред първите отпаднали бяха Ериксон, Насър, Палмър, Окон, Верлайн и наказаният Алонсо.

Втората част премина огледално на първата, като отново фаворитите от Мерцедес спечелиха първите две места с по една бърза обиколка. От Ферари завъртяха няколко бързи обиколки, но темпото им бе по-бавно от това на Ред Бул. Дженсън Бътън /Макларън Хонда/ направи страхотна обиколка, която го остави в третия кръг, за сметка на Ботас, Грожан, Гутиерес, Магнусен, Квят и Сайнц, които отпаднаха.

В последните 12 минути първи на пистата бе Фетел, който пръв даде време, подобрено веднага от Ферстапен. В средата на частта, Хамилтън взе лидерството с време 1:32:850, докато Розберг направи грешка и остана на секунда зад британеца. В последните бързи обиколки Розберг отново сбърка в последния завой и остана втори на 0:414 секунди от Хамилтън, който не записа време в последната си обиколка. Трети се нареди Макс Ферстапен на 0:570 секунди, следван от съотборника си Даниел Рикардо с изоставане от 0:617 секунди. Двете Ферарита се наредиха пети и шести съответно Себастиан Фетел изостана на 0:734 секунди, а Кими Райконен остана на 0:782 секунди от лидера.

Топ 10 допълниха Перес, Хулкенберг, Бътън и Маса.

Стартът на Гран При на Малайзия е в неделя /2 октомври/ от 10:00 часа и ще може да го наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2, както и на Gong Play.