Пилотът на Форс Индия във Формула 1 Нико Хюлкенберг обеща да се поучи от грешките, които допусна през миналия сезон и се надява на доста по-успешна 2016 година. Германецът не скри, че голямата му цел е поне веднъж да намери място на подиума.

Хюлкенберг е един от най-стабилните състезатели в шампионата, като навлиза в своя 6-и сезон. За разлика от своя съотборник Серхио Перес, който 5 пъти в кариерата си е стъпвал сред първите трима, досега 28-годишният немец нито веднъж не имал щастието да отваря бутика с шампанско.

„Някои неща винаги ще бъдат извън твоя контрол. Въпреки това си длъжен да се учиш от грешките,- особено от твоите лични. Точно така ставаш по-добър и това е най-важното“, каза Хюлкенберг.

„Искам да направя най-добрия си сезон във Формула 1 – както по отношение на точките, така и относно позицията си в крайнот окласиране. Удължих договора си с отбора и съм готов да дам най-доброто. Формула 1 винаги е бил отборен спорт. Много е важно с какви хора работиш, а аз съм много щастлив с отбора си. Форс Индия е готин тим“, добави Хюлкенберг.