Станаха ясни условията, при които четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е подписал договора си с Ферари. Германецът ще е при "черните кончета" с договор до 2017 г. 

Според вестник "Билд", в контракта му има опция за удължаване до 2019 г. Заплатата му ще бъде умопомрачителните 25 млн. евро на сезон. 

Преговорите са били водени между самия Фетел, който няма агенти, мениджъри и представители, и новия директор на Ферари Серджо Маркионе. Условията му са били приети лично от боса на "черните кончета". 

Германецът все пак е взел със себе си двама от най-добрите си приятели, които да му помогнат със съвети при преговорите. Единият е бил адвокат, а другият му е помогнал за финансовите параметри при сделката. 

Фетел е в екипа на Ред Бул, с който постигна всичките си успехи в този спорт, вече 15 години. В средата на миналата седмица обаче той изненадващо обяви, че си тръгва от отбора, но така и не обяви официално къде отива. 

Във Ферари той ще е на мястото на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Официалното му представяне ще стане факт в момента, в който испанецът обяви къде ще продължи кариерата му.