Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен каза, че няма проблеми с новото правило за маневрите по време на спиранията в завоите, но подчерта че от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) трябва да обяснят по-добре какво е позволено и какво – не.

Промяната в регулациите стана факт в събота, като я съобщи състезателният директор на Ф1 Чарли Уайтинг, който получи редица оплаквания от други пилоти за дефанзивните маневри на Ферстапен. „Ако трябва да бъда честен, правилото е такова, каквото е. Щом го въвеждат, сега всеки трябва да го спазва. Смятам, че ще е добре да обяснят по-добре на всички какво е позволено и какво – не“, каза младият холандец.

„Нека да видим как ще се получи. Дали това е правилният подход, не мога да кажа. В крайна сметка, то е едно и също за всички. Смятам, че то ще направи Формула 1 по-интересно първенство, вместо просто да се отваря DRS системата или да подминаваш някого при лесно изпреварване. Определено ще има повече задминавания сега. Дали ще е позитивно – не зная, трябва да се допитаме до феновете в даден момент“, добави Ферстапен.

Днес от 22 часа можете да проследите Гран При на САЩ в пряко предаване онлайн на GONG PLAY и по DIEMA SPORT.