Пилотът на Уилямс във Формула 1 Валтери Ботас сигнализира, че отборът вече постепенно прехвърля вниманието си върху работата, която трябва да се свърши през следващия сезон.

До края на настоящата кампания остават още 5 старта, а британците към момента заемат третото място при конструкторите. Те имат аванс от 69 точки пред преследвача Ред Бул, като в същото време изостават на цели 129 от втория Ферария. В изминалите 14 старта Уилямс на три пъти успя да качи свои пилоти на подиума и показа амбиции да се бори за местата в челото с ъпгрейдите по колата преди Гран При на Сингапур.

Според Ботас обаче фокусът вече се измества с мисълта за 2016 година. „Достигнахме този етап от сезона, в който фокусът се премества към колата за следващата година. Ние развиваме FW38 от доста време“, каза скандинавският състезател.

„Ще ни се да достигнем до още подиуми преди края на сезона, а ако се доближим още повече до Ферари, ще бъде много хубаво. Всъщност по-голямата часто от трасетата, на които ще се състезаваме, отговарят на нашата кола, така че сме позитивно настроени. Вярвам, че подобренията в Сингапур ни осигуриха по-добро притискане на колата и сработиха“, добави Ботас.