Руският Зенит продължава безапелационното си представяне в групите на Шампионската лига, записвайки пета поредна победа. Зенит, чийто състава вече има 15 точки, се справи с Валенсия с 2:0 в мач от група Н. Попаденията за домакините реализираха Шатов и Дзюба. 

Испанският Валенсия пък остава с 6 точки в актива си, след като инкасира трето поражение в групата.  

По-късно във вторник вечер е двубоят между Гент и Олимпик Лион. 

Домакините от Зенит тръгнаха уверено и откриха резултата още в 15-ата минута. Арьом Дзюба намери отлично Олег Шатов и той не се затрудни да реализира за 1:0. Руският тим задържа преднината си до почивката, въпреки че гостите имаха шанс да изравнят в края на полувремето. В 43-ата минута Пако Алкасер надскочи защитата на Зенит и отправи удар с глава, но топката мина вляво от вратата.  

Пак Зенит стигна до добра възможност в първите минути на второто полувреме. В 59-ата Езекиел Гарай засече топката с глава близо до точката на дузпата и стреля, но ударът му не бе достъчно точен.  По-малко от десет минути по-късно Валенсия все пак успя да реализира, но попадението не бе зачетено заради засада. В 67-ата испанският състав вкара във вратата на Зенит, но реферът бе категоричен.  

Домакините не се нуждаеха от още много време, за да удвоят преднината си. В 75-ата минута Артьом Дзюба вкара за 2:0, оползотворявайки подаване от португалеца Дани.  Това бе пети гол за Дзюба в Шампионската лига и общо 15-и на сметката му за сезона. 

Тимът на Валенсия остана с човек по-малко в 80-ата минута заради директния червен картон на 21-годишния Рубен Везо за грубо нарушение.  

До края на двубоя Зенит имаше още шансове за ново попадение като в 87-ата минута Александър Рязанцев овладя добре топката и стреля, но защитник на Валенсия изчисти и предотврати опасността.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS