Португалският гранд Спортинг не успя да тръгне с победа в тазгодишното си участие в груповата фаза на Шампионската лига. "Лъвовете" бяха отчаяни в последната минута на гостуването си на Марибор и завършиха 1:1. 

Те водеха с 1:0 след гол на новата звезда Луиш Нани в 80-та минута. В последните секунди на продължението на редовното време обаче Лука Захович изравни за домакините и хвърли публиката в екстаз. 

За пореден път португалците не разчитаха на българския национал Симеон Славчев. Юношата на Литекс дори не попадна в групата за двубоя и трябваше да гледа от вкъщи драматичния развой на битката. 

А двата тима показаха доста интересни неща на терена. Те редуваха хубави ситуации пред двете врати, като преди почивката като по чудо не падна гол. В средата на втората част бяха минутите на Спортинг, като Джеферсон Насименто, Адриен Силва, Андре Карило и Нани не успяха да преодолеят страхотния в този мач Ясмин Ханданович, братовчед на вратаря на Интер Самир Ханданович. 

Маркос Таварес и Агим Ибраими на два пъти отвърнаха с хубави ситуации на сметката на Марибор, но и техните опити да стигнат до откриване на резултата не бяха успешни. Така двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0. 

Атаките продължиха и през втората част, като Таварес пропускаше за домакините, а Ислам Слимани, Нани и Жоао Марио не бяха точни за гостите. Но голът "се печеше" и в крайна сметка падна в 80-та минута. 

Тогава дошлият от Манчестър Юнайтед Луиш Нани със страхотен изстрел извън наказателното поле отбеляза красив гол, който не остави шансове на Ханданович и най-после откри резултата. 

С оглед на късния момент на падането на попадението,португалците се виждаха победители. И тъкмо когато се готвеха да отпразнуват важните три точки, бяха попарени. Лука Захович с глава в 92-та минута изравни и хвърли в екстаз домакинската агитка. Така мачът приключи при 1:1 и четирите тима в тази група са с абсолютно еднакви показатели след първия кръг - по 1 точка и голова разлика 1:1.