Селтик претърпя лош удар и няма да играе в Шампионската лига този сезон, след като загуби у дома с 0:1 от Марибор, на реванша от плейофите. В първата среща двата отбора направиха 1:1, но на свой терен, "детелините" бяха шокирани от единственото попадение на Маркос Таварес в 75-та минута.

Словенският тим за втори път в историята си ще играе в групите на Шампионската лига, и остава единственият представител на страната, който е бил в лигата на големите.

Александър Тонев не бе в групата на Селтик за двубоя, въпреки че има картотека, като според непотвърдени информации, трябва още да лекува травмата си.

Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, а Селтик увеличи оборотите след почивката, но така и не стигна до гол. Калъм МакГрегър нацели и греда, преди Таварес да се възползва от грешка в защитата на домакините, и 15 минути преди края да нанесе решителен удар.

Ефи Амброуз имаше шанс в заключителните минути да покоси с глава Ханданович, и да вкара мача поне в продължения, а Върджил ван Дайк пропиля последното положение пред вратата на Марибор в допълнителното време.

Селтик и без това попадна в плейофите само благодарение на техническа грешка на Легия Варшава, но сега ще може да изпробва късмета си в Лига Европа, където отпада след загубата в този етап.

Марибор пък ще очаква своите именити съперници на жребия в четвъртък вечер.