Звездата на Барселона Луис Суарес обяви, че някой ден ще се завърне в Аякс. Именно от холандския тим тръгна успешната кариера на уругваеца в европейския футбол, преди да премине в Ливърпул. 

Сега на него му предстои емоционално завръщане в Амстердам с екипа на каталунците в мач от Шампионската лига. Нападателят сподели, че е получил страхотно отношение от феновете и клуба по време на престоя си там и с удоволствие би се върнал на по-късен етап от кариерата си. 

"Обичам не просто този клуб, ами феновете и целия град. Тук се отнасяха страхотно с мен и това не може да се забрави току-така. С удоволствие бих се върнал един ден тук. Винаги ще бъда признателен на хората в Амстердам."

"Разбира се, че ще е емоционално за мен да се върна тук и да играя с екипа на друг отбор. Все пак Аякс беше най-важният отбор за мен не само за професионалното ми израстване, а и за личностното ми."

"Сами можете да се досетите, че ако вкарам гол, няма да се зарадвам и да бъда емоционален. Няма да ме видите да танцувам на тъча, само за да се харесам на феновете", сподели Суарес в интервю пред холандските медии.