Треньорът на Аякс Франк де Бур заяви, че неговият тим няма да покаже и грам страх утре, когато ще се изправи срещу испанския гранд Барселона в Шампионската лига.

Холандците паднаха с 1:3 на „Камп Ноу“ при визитата си преди няколко седмици, а в сряда най-вероятно ще трябва да се справят с опазването на Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес.

През миналия сезон амстердамци сътвориха една от сензациите в груповата фаза, като надиграха „блаугранас“ с 2:1, а Де Бур смята, че този факт трябва да зареди играчите му с увереност.

„Винаги трябва да показваш респект към опонента, но това не означава, че трябва да се страхуваш от него“, каза специалистът. „Миналата година срещу Барселона показахме, че можем да се мерим с топ отборите. Искам да видя самочувствие в своя отбор.“

„Най-важното нещо е да играем като отбор и някой винаги да е близо до Меси. Момчетата не трябва да се страхуват от Меси, Суарес или Неймар.“

„Според мен за Луис Суарес ще е емоционално да се върне тук и да изиграе първия си мач в Шампионската лига през този сезон. Това ще е добре за него. Той е боец, който лесно вкарва голове. Ще е интересен мач“, заключи Де Бур.