Отборът на Дижон стигна до зрелищно реми при гостуването си на Каен от 16-ия кръг на Лига 1. Гостите останаха с човек по-малко през първото полувреме при резултат 1:1, след което инкасираха нови две попадения. Въпреки това, през втората част дижонци показаха изключително борбено лице и стигнаха до ремито, а в последните минути удариха и греда.

Каен поведе след 24 минути игра. При добра атака отдясно и последвало центриране, Иван Сантини засече с глава за 1:0. Радостта на домакините обаче не трая дълго. След грешка на Пол Роле, последва разбъркване в наказателното поле, а Пиер Мелу се възползва и реализира за 1:1.

Дижон остана с човек по-малко, след като Бука Муту получи червен картон след много грубо влизане в противников футболист.

С числено превъзходство Каен упражни натиск, а Сантини след една прекрасна изява в 38-ата минута се разписа за 2:1. Централният нападател се отличи със страхотно движение, с което елиминира двамата защитници на гостите, за да изведе тима си отново напред.

Каен стигна и до трето попадение в 43-ата минута. В Ян Карамо получи добро подаване и с хубави диагонален удар покачи на 3:1.

След почивката, в 51-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка, но съдията даде знак играта да продължи.

Макар и с човек по-малко Дижон стигна до втори гол. Хубаво взаимодействие между Таварес и Луис Диони в 59-ата минута завърши с гол на последния. Нападателят се освободи добре от опеката на защитниците на Каен и с точен изстрел направи 2:3.

В 64-ата минута Дижон бе изключително близо до трети гол, но Пол Роле отрази удара на Таварес.

Опитите на Дижон да изравни дадоха резултат в 81-ата минута. След удар на Диони отдясно, Яя чукна топката, стараейки се да изчисти, но така тя се отклони във вратата на Каен за 3:3.

Възстановяването на паритета окрили Дижон, който организира още няколко опасни атаки. В 84-ата минута пък удар на Таварес срещна гредата.

В класирането Каен е 13-и със 17 точки, а Дижон е 16-и с 15.