Шалке подпечата класирането си за 1/16-финалите в Лига Европа с пета победа в група I на турнира. Германският състав победи Ница с 2:0. За Ница това бе четвърта загуба, като тимът остава с 3 точки след петия кръг в груповата фаза.

В другия двубой от групата Краснодар и Залцбург направиха 1:1, с което Краснодар направи важна крачка към второто място и класиране за следващата фаза. Руският състав вече е със 7 точки, а Залцбург остана с 4 на третата позиция във временното класиране.

Отборът на Шалке 04 дръпна с 1:0 на Ница през първото полувреме. Натискът на немския тим даде резултат в 14-ата минута, когато Евген Коноплянка се разписа за домакините. Минута преди това Денис Аого също можеше да реализира за Шалке, но пропусна възможността след като удари греда. Коноплянка обаче не сгреши и немският състав поведе с 1:0.

Френският Ница също имаше шанс за попадение в 27-ата минута, но Далберт Енрике не успя да преодолее вратаря на Шалке 04 Ралф Фарман.

След почивката Шалке продължи да доминира. В 54-ата минута Фабиан Рийз получи брилянтен пас, но пропиля шанса за втори гол, стреляйки края дясната греда. Набил Бенталеб също не успя да се разпише за домакините в 72-ата минута, след като Йоан Кардинале реагира чудесно и спаси вратата си.

В 80-ата обаче Денис Аого все пак вкара второ попадение за Шалке 04 след като бе точен от дузпа. Налдо пропусна още една възможност за попадение в 87-ата минута, когато изстрелът му с глава прати топката право в ръцете на вратаря. Домакините останаха с човек по-малко в добавеното време на двубоя след ктао Бернард Текпетей получи директен червен картон в 93-ата минута.

В другия двубой от Група I Краснодар и Залцбург направиха равенство 1:1, като домакините трябваше да наваксват гол пасив. За домакините като титуляр до 74-ата минута игра бившият футболист на Левски Жоазиньо.

Гостите от Залцбург поведоха с 1:0 в 37-ата минута, когато израелският нападател Мунас Дабур бе точен с глава след като получи удобна топка от Йосип Радошевич. Преди това, в 23-ата минута Валон Бериша пропиля отличен шанс за Залцбург, но топката се удари в гредата на вратата, пазена от Станислав Крицюк.

Пак Валон Бериша бе замесен в нова опасност за гостите от Австрия след като получи убийствен пас, но завършващият му удар бе лош и да Крицюк бе лесно да овладее топката.

Краснодар опита да измъкне поне точка и в крайна сметка успя да стигне до равенството. Първо в 85-ата минута Одил Ахмедов преодоля двама защитники и стреля опасно, но право в лявата греда, но след секунди Фьодор Смолов реализира за 1:1 от близко разстояние.

В края на мача Диадие Самасеку не успя да се разпише за гостите, стреляйки не лошо в 88-ата минута, а в добавеното време Фьодор Смолов също отправи опасен удар, но неточно и резултатът се запази 1:1.