Шалке 04 вече е в елиминационната фаза на Лига Европа, след като в мач от груповата фаза постигна ценна победа с 2:0 като домакин на Краснодар.

В основата на успеха пък бе доста популярен в България футболист - бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара.

В началото на сезона бразилецът дори не попадаше в групата на отбора си, но постепенно получи шанс за изява в Лига Европа и се възползва от него.

Именно той откри резултата в 25-ата минута, когато Денис Аого центрира отляво, Чупо-Мотинг отклони с глава към далечната греда, където нахлулият Кайсара засече от въздуха и вкара за 1:0.

Само 2 минути по-рано гостите изпуснаха отличен шанс за гол. Бившият играч на Левски Жоазиньо центрира към Рикардо Лаборде, чийто изстрел бе отразен от Ралф Ферман, а при добавката Лаборде не уцели вратата.

Шалке на свой ред нанесе и втория си удар в 28-ата минута. Кайсара започна успешната акция като отклони надясно към Йевхен Коноплянка, който подаде перфектно за Набил Бенталеб, който отблизо вкара за оказалото се крайно 2:0.

В другия мач от групата Ница посрещна Ред Бул Залцберг, а след успеха с 1:0 за французите като гости, очакванията бяха за лесен успех и у дома. Те обаче бяха напълно опровергани от силната игра на гостите, които се противопоставиха отлично на Марио Балотели, Данте и компания.

В големия герой за австрийците се превърна Хий-Чанг Хванг, който влезе в игра през второто полувреме, за да реализира две попадения в рамките на две минути.

В 72-ата минута кореецът се възползва от центриране отляво на Дабур, защитниците на Ница го изпуснаха и Хуанг с класно изпълнение с глава от плонж вкара за 0:1.

Само минута по-късно отново той реализира второ попадение. То падна след центриране от далечно разстояние на Радошевич, Хванг отново успя да стигне до топката като я пое с гърди, след което майсторски я прокара в мрежата за 2:0.

Така Шалке се оказа големият печеливш като с актив от 12 точки си осигури място в следващата фаза. Краснодар е на втора позиция с 6 точки, но шанс за това място имат и Залцбург, и Ница, които са с по 3 точки.