Българският национал Живко Миланов игра пълни 90 минути за АПОЕЛ Никозия при равенството 0:0 срещу Анортозис в едно от най-горещите дербита в Кипър. Така след четири мача Апоел е втори в класирането с 10 точки и голова разлика 9:0. Анортозис пък е на 6-о място с 6 точки след една победа и три равенства.

Миланов получи жълт картон в 63-ата минута заради професионален фаул, а малко след него съдията Христос Николаидис спря мача за няколко минути заради феновете на двата отбора, които хвърляха предмети по терена.

Първото полувреме беше за домакините, а второто за гостите, но нито един от двата отбора не успя да наложи надмощието си и вероятно равенството е справедлив изход.

Етникос Ахна инкасира трета победа в четири мача - този път с 0:3 на собствен терен от новия едноличен лидер АЕК Ларнака, който има актив от 12 точки. Болевич в 7-ата и роденият в Скопие Даниел Мойсов в 71-ата минута се разписаха за гостите.

Борислав Стойчев от българите в Етникос започна като титуляр, а в 74-ата минута на терена се появи и Пламен Крачунов. Тимът им обаче остана с 10 души в 3-ата минута на второто полувреме, когато беше отстранен грузинецът Качарава заради втори жълт картон. Етникос е с 1 точка на последното 14-о място.