Очевидно отборът на Рома ще се нуждае от повече време, за да се оттърси от загубата с 1:7 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига. В 8-ия кръг на Серия А „римските вълци“ стигнаха само до 0:0 при гостуването си на Сампдория – опонент, който беше сразен на два пъти през миналия сезон, при това без да отбележи гол във вратата им.

Двубоят беше доста специален за Алесио Романьоли и Стефано Окака, които като юноши на Рома горяха от желание да се докажат срещу столичани. Генуезци стартираха доста открито и Роберто Сориано рано тества рефлекса на Морган Де Санктис. Последваха и доста статични положения пред вратата на гостите, но макар да имаше напрежение, до реални опасности не се стигна.

Малко по малко тимът на Руди Гарсия се съвзе и в един момент Адем Ляич тръгна да изскача сам срещу вратаря, ала атаката беше спряна с несъществуваща засада.

Жервиньо пропиля най-изгодната възможност за своя тим след половин час игра. Котдивоарецът осъществи марков пробив и макар да бе изтласкан много вдясно, нанесе много силен удар. За негово нещастие топката срещна горния край на дясната греда почти от упор.

Четири минути по-късно Жервиньо отново бе изпуснат и засече центриране на Торосидис, ала прати кълбото покрай в аут покрай целта.

Второто полувреме стартира с нов пропуск на африканеца. Този път той се пребори за топката пред вратарското поле и стреля в долния десен ъгъл, ала стражът на Самп Серхи Ромеро показа изумителна пъргавина, за да отрази.

В 52-ата минута домакините помислиха, че са открили резултата, когато Маноло Габиадини разстреля Де Санктис по диагонала отляво. Съдиите обаче правилно отмениха попадението заради задаса.

Последва силен период за домакините и в 70-ата минута Окака извърши невъзможното, за да парти топката в аут на два метра пред голлинията. Централният нападател се оказа най-добре пласиран за подаването на Палобмо от фаул, което премина покрай няколко играчи, за да стигне до тъмнокожия таран. Той обаче с десния крак изпрати кълбото към небесата вместо в мрежата на Де Санктис.

Това като че ли даде сили на Рома да натисне в последните минути. В 80-ата минута Миралем Пянич направи чудесен пробив отдясно в наказателното поле и пусна към Матиа Дестро, ала в последния миг защитник на Сампдория се хвърли на шпагат и боксира изстрела му.

Три минути по-късно Ромеро сътвори истинско геройство на вратата. Торосидис напредна отдясно и центрира към Дестро, който стреля с глава в близкия горен ъгъл. Макар тръгнал в другата посока, стражът на домакините се хвърли и изби с една ръка.

Така „джалоросите“ събраха 19 точки и макар да се изравниха с лидера Ювентус, остават на второто място заради по-лошата си голова разлика и дават шанс на „бианконерите“ да увеличат актива си при победа над Палермо утре.

Сампдория пък остава трети с четири победи, четири равенства и все още непобеден, регистрирайки 16-ата точка в актива си.