Нападателят на Ювентус Алваро Мората отвърна на критиките, които се сипят към тима от началото на сезона. Според испанския национал победата с 2:1 над Манчестър Сити в Шампионската лига е показала, че ситуацията далеч не е толкова черна.

Именно бившият играч на Реал Мадрид донесе драматичния успех на „Етихад“ с красив гол в последните минути. Така Юве успя да стартира победно в турнира, но пък има да наваксва много в Серия А където постигна 2 загуби и 1 реми в първите си три срещи.

„Аз съм първият, който ще признае, че игах слабо срещу Киево. Срещу Сити обаче всички бяхме единни, борехме се с една и съща целеустременост, каквато притежавахме през миналата година“, каза Мората.

„Истината е, че сме много силни в Европа. В Серия А когато допуснеш попадение, противникът се затваря. В Шампионската лига има повече празни пространства и това ти позволява да играеш.“

„Беше грешка, че някои помислиха Юве за мъртъв. Толкова много хора не харесват Ювентус. Нормално е, когато си спечелил 4 поредни скудети. Ние сме спокойни и ако останем компактни, ще бъдем много опасни“, добави Мората.